Liga starých gard – 6. kolo – Rapid těsně porazil Černice.

41. ročník Ligy starých gard pokračoval 6. kolem. V přímém souboji o čelo tabulky porazil Rapid Černice. Petřín vyhrál zápas s Košutkou a v neúplné tabulce se vyhoupl na 2. místo. Doubravecké derby Senco – Letná skončilo vítězstvím domácích, kteří tak získali první body. Nečekalo se vítězství Vodních staveb nad Slovanem. Utkání Smíchova s Vejprnicemi se odehraje před zahájením podzimní části. Střelecky se dařilo  Pavlíčkovi a Horváthovi, kteří vstřelili hattrick. Do čela soutěže střelců se probojoval Peroutka.  V zápase 3. kola Letná – VS překonal hranici 100 vstřelených branek Jaroslav Pavlíček (VS) a stal se 43. člen Klubu Stovkařů. K zajímavým zápasům 7. kola patří zápas na Lopatárně, vedoucí Rapid hostí Košutku a též utkání Slovanu s Petřínem. 

Rapid – Černice 3:2

Hosté nepřijeli na Lopatárnu v nejsilnější sestavě, tomu také odpovídala důsledná obranná taktika po celý zápas. Rapid šel rychle do vedení 2:0, měl další šance, které nedal, příliš otevřel hru a hosté z brejků srovnali skóre. O výsledku zápasu rozhodla nepříliš prudká a ani umístěná střely Peroutky, kterou si jinak výborný brankář Daněk srazil do branky. Po přestávce pokračoval tlak domácích, ale bez brankového vyjádření. Málem na to doplatili, ale Matějka chytil tutovku Lešťanovi. V závěru zápasu trefil Pata tyč. Vzhledem k průběhu zápasu je vítězství Rapidu zasloužené. 

Poločas: 3:2, Branky:  Peroutka 2, Faist – Pícl, Hacker

VS – Slovan 5:4

 Poločas: 0:1, Branky:  Pavlíček 3, Roneš, Marek – Kopp 2, Humeník 2

ZČE – Košutka 4:2

 Poločas: 1:1, Branky: T.Zikmund 2, P.Zikmund, Gožo – Brejcha 2

Senco – Letná 4:2

Poločas: 3:1, Branky: Horváth 3, Kožíšek – Dobrý, Cimbota

Smíchov – Vejprnice – utkání bylo z důvodu velkého počtu zraněných domácích hráčů a po souhlasu Vejprnic odloženo a  bude odehráno před začátkem podzimní části.

Střelci:  9 – Peroutka (Rapid),   8 –  Bulant (Slovan), 7– Pavlíček  (VS), 6  – Tříska (Smíchov),Kovařík (Rapid), Roneš (VS), P.Zikmund (ZČE), 5 –Filmak, T. Zikmund  (oba ZČE),  Kopp (Slovan). 

Tomáš Holík
19 května, 2023