Liga starých gard – 17. kolo – Přestřelka na Slovanu po obratu pro Rapid.

17. kolem, pokračoval 41. ročník Ligy starých gard. Vedoucí Rapid prohrával na Slovanu 2:0 a 4:2, ve 2. poločase díky střelecky disponovanému Faistovi, který zaznamenal hattrick, skóre zápasu otočil a zvítězil 7:4. Druhý Smíchov také otočil zápas s Vodníky z 1:2 na 6:2, Jandoš též vsítil hattrick. Třetí Černice si s přehledem poradily se Senkem, zde se hattrickem prezentoval Laibl. Nečekala se výhra Letné nad Košutkou. Rovněž výhra Petřína ve Vejprnicích byla překvapením. K zajímavým zápasům 18. kola patří slovanské derby, Petřín hostí Smíchov a duel na Lopatárně, kam zajíždí Vejprnice, Rapid v případě vítězství obhájí loňské vítězství a získá jubilejní 10. titul. Zajímavá budou i další utkání, neboť se dramatizuje boj o celkové umístění na 5. až 8. místě, kde je pouze dvoubodový rozdíl mezi pátými Vejprnicemi a osmým Petřínem.

Slovan – Rapid 4:7

Slovan začal zápas proti velkému favoritu s pozornou obranou a nechával soupeře tvořit na jeho polovině hru. Na své pak důsledně bránil a při zisku míče přecházel do rychlých protiútoků, které dokázal gólově zakončovat a zaslouženě vyhrál první poločas 4:3. Rapid však prokázal, že má dobré mužstvo a ve druhé půli již jasně dominoval a skóre otočil ve svůj prospěch. Domácí již nedokázali pokračovat ve své úspěšné hře a začali kupit chyby a ztráceli i fyzicky. Rapid nakonec potvrdil kvalitu a zaslouženě zvítězil.

Poločas: 4:3, Branky: Bulant, Hauer, Kopp, Humeník – Faist 3, Peroutka 2, Janout, Liška

Smíchov – VS 6:2

Poločas: 1:2, Branky: Jandoš 3, Tříska, Kokrda, Rous – Hrdlička, Pavlíček

Košutka – Letná 1:2

Poločas: 0:1, Branky: Zdvořan – Prcín, Rada

Černice – Senco 7:0

Poločas: 4:0, Branky: Laibl 3, Fremr, Pízl, Nový, Holeček

Vejprnice – ZČE 1:3

Poločas: 0:2, Branky:  Straka – T.Zikmund, Salák, Vozka

Střelci: 23 –  Bulant (Slovan), 21 – Peroutka(Rapid), 16 – Pavlíček (VS), 15 –T. Zikmund (ZČE), Hrdlička (VS), 14 –  Jandoš (Smíchov),  13 – Roneš (VS),   12 – Faist (Rapid),Tříska (Smíchov), 11 – Kovařík(Rapid), Praizler  (Smíchov), Stoilov (Černice), 10 – Rada (Letná), 9 –  Lešťan, Laibl (obaČernice), Filmak (ZČE), Kopp (Slovan), 7 – Řežáb (Rapid),  Karel (Košutka), Lukes (Smíchov), 6 – Nevařil (Smíchov), P. Zikmund (ZČE),  Košťál, Straka (oba Vejprnice), Parlásek (Rapid).

Tomáš Holík
5 října, 2023