Druhým kolem pokračoval 42. ročník Ligy starých gard. Největším překvapením bylo vítězství Letné ve Vejprnicích. Obhájce titulu Rapid po přestávce obrátil ve svůj prospěch derby se Senkem. Černice vysoko rozstříleli Petřín a probojovali se do čela Ligy. Vícemistr ze Smíchova jasně vyhrál na Vodních stavbách. Slovan získal první body po těsném vítězství nad Košutkou. Střelecky se dařilo Peroutkovi, Paulovi a Radovi, kteří zaznamenali hattrick. K zajímavým zápasům 3. kola patří slovanské derby, Petřín hostí Smíchov a zápas na Slovanu, kam zajíždí Vejprnice.

Rapid – Senco 6:1

Rapid měl celý zápas výraznou převahu, ale nemohl se dlouho prosadit proti zhuštěné a dobře organizované obraně Senka. Když hosté zahrávali první roh, dostali se hlavičkou Volína do vedení. Rapid nastřelil Parláskem pouze tyč! To bylo ze strany domácích v 1. poločase vše, hosté mohli i zvýšit skóre, ale dva brejky se jim nepodařilo dotáhnout až k brankovému vyjádření. Po přestávce nadále pokračoval bezzubý tlak Mistra, mohl inkasovat, když samostatný nájezd Hoškovi zlikvidoval Matějka. Hošek se byl v 50. minutě za nakopnutí protihráče vyloučen! Pak se již Rapidu podařilo překonat přetíženou obranu Senka a postupně navyšoval skóre na konečných 6:1. Hosté za velmi dobrý výkon zaslouží uznání, doplatili však na nedisciplinovanost Hoška.

Poločas: 0:1, Branky: Peroutka 3, Žemlička 2, Parlásek – Volín

Vejprnice – Letná 3:4

Poločas: 1:1, Branky: L.Paul 3 – Rada 3, Prcín

Černice – ZČE 9:2

Poločas: 4:0, Branky:  Lešťan 2, Pícl 2, Laibl, Spörl, Fürbacher, Mur, Chaloupka – T. Zikmund, Štorc

Slovan – Košutka 3:2

Poločas: 3:1, Branky: Bulant, Mareška, Hodl – Arnošt, Džilič Muriz

VS – Smíchov 1:6

 Poločas: 1:2, Branky: Hrdlička – Dlesk 2, Scheinherr 2, Sedlecký, Hajšman

Střelci : 5 – Peroutka (Rapid), 4 – Rada (Letná), 3 – Fürbacher (Černice), L.Paul (Vejprnice), T. Zikmund (ZČE), Hrdlička (VS).

Tomáš Holík
11 dubna, 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *